1. תחילה, חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ומניחים בצד.
2. קוצצים את הבצל והשום דק ומטגנים בסיר גדול עם שמן זית עד שהבצל שקוף.
3. מוסיפים את הפטריות החתוכות וממשיכים לטגן עד שהן מתרככות.
4. מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים היטב.
5. יוצקים את ציר הירקות לסיר ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות עד שהכרובית רכה.
7. בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק.
8. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
9. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את שמן הכמהין.
10. מערבבים שוב ומגישים חם עם לחם טרי בצד.