1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף ורך, כ-5 דקות.
2. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה.
3. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומטגנים כ-5 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם.
4. מוסיפים את ציר הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, עד שהארטישוק רך.
5. בזמן שהמרק מתבשל, מכינים את קרם הקשיו: מסננים את הקשיו ומעבירים לבלנדר. מוסיפים 1/2 כוס מים, מיץ לימון, מלח ופלפל וטוחנים עד לקבלת קרם חלק.
6. כאשר הארטישוק רך, משתמשים בבלנדר מוט לטחון את המרק עד שהוא חלק. אם רוצים, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.
7. מוסיפים את קרם הקשיו למרק ומערבבים היטב.
8. מוסיפים את שמן הכמהין ומערבבים בעדינות.
9. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
10. מגישים חם, עם לחם טרי בצד.