1. הכנת האורז: שטפו את האורז היטב עד שהמים יוצאים צלולים. הניחו את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים והביאו לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את האש ובשלו כ-15 דקות. כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
2. תיבול האורז: ערבבו חומץ אורז, סוכר ומלח בקערה קטנה עד שהסוכר והמלח נמסים. העבירו את האורז לקערה רחבה ושפכו עליו את תערובת החומץ. ערבבו בעדינות בעזרת כף עץ והניחו לאורז להתקרר לטמפרטורת החדר.
3. הכנת המילוי: חתכו את הסלמון, האבוקדו והמלפפון לרצועות דקות.
4. גלגול הסושי: הניחו דף נורי על מחצלת הסושי כשהצד המבריק כלפי מטה. הרטיבו את הידיים וקחו חופן אורז. פרסו את האורז על דף הנורי בשכבה דקה, והשאירו שוליים של כ-2 ס"מ בחלק העליון.
5. הניחו רצועות סלמון, אבוקדו ומלפפון במרכז האורז. הרימו את המחצלת והתחילו לגלגל את הסושי בעדינות, תוך כדי לחיצה קלה, עד שהגעתם לשוליים. הרטיבו מעט את השוליים והדביקו אותם לסגירה.
6. חיתוך והגשה: בעזרת סכין חדה, חתכו את הגליל ל-8 חתיכות שוות. הגישו עם רוטב סויה, ג'ינג'ר מוחמץ ווואסאבי.