1. חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס והכינו תבנית מאפינס עם ניירות אפייה.
2. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, הסוכר, הקינמון, אבקת האפייה והמלח. ודאו שהכל מעורבב היטב.
3. בקערה נפרדת, טרפו את הביצים והוסיפו את השמן, החלב ותמצית הווניל. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
4. הוסיפו את התערובת הרטובה לתערובת היבשה וערבבו בעדינות עד שהכל מתאחד. הימנעו מערבוב יתר כדי שהמאפינס יהיו רכים.
5. קפלו בעדינות את התפוחים המגוררים לתוך התערובת.
6. מלאו את תבניות המאפינס עד 3/4 מגובהן בתערובת.
7. אפו בתנור שחומם מראש כ-20-25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
8. הוציאו מהתנור ותנו למאפינס להתקרר מעט לפני ההגשה. הם הכי טעימים כשהם חמים!