1. חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס והכינו תבנית מאפינס עם ניירות אפייה.
2. בקערה גדולה, ערבבו את הקמחים, הסוכר, הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. ודאו שאין גושים.
3. בקערה נפרדת, טרפו את החלב שקדים, שמן הקוקוס, הביצים ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
4. הוסיפו את התערובת הרטובה לתערובת היבשה וערבבו בעדינות עד שהכל מתאחד. הימנעו מערבוב יתר כדי לשמור על מרקם רך.
5. קפלו פנימה את השוקולד המריר הקצוץ.
6. מלאו את תבניות המאפינס בתערובת עד 3/4 גובה ואפו בתנור שחומם מראש כ-20-25 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי.
7. תנו למאפינס להתקרר מעט לפני ההגשה, אך הם הכי טעימים כשהם עדיין חמימים.