1. שלב 1: קודם כל, בואו נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. זה יבטיח שהתנור יהיה מוכן בדיוק בזמן שהלחמניות שלנו יהיו מוכנות להיכנס פנימה. בזמן שהתנור מתחמם, נוכל להתפנות להכנת הבצק.
2. שלב 2: בקערה גדולה, נערבב את הקמח התופח, אבקת האפייה, המלח והסוכר. אני ממליצה להשתמש בכף עץ או במטרפה כדי לוודא שהמרכיבים היבשים מתערבבים היטב. זה חשוב כדי שהלחמניות שלנו יהיו אחידות בטעמן ובמרקמן.
3. שלב 3: בקערה נפרדת, נערבב את היוגורט, הביצה ושמן הזית. אני אוהבת להשתמש במזלג כדי לטרוף את המרכיבים הרטובים עד שהם מתאחדים לתערובת חלקה. היוגורט מוסיף לחות לבצק ומעניק לו מרקם רך ונעים.
4. שלב 4: עכשיו, נשלב את המרכיבים הרטובים עם היבשים. נוסיף את תערובת היוגורט לקערת הקמח ונערבב בעדינות בעזרת כף עץ או הידיים. חשוב לא לערבב יותר מדי, רק עד שהבצק מתאחד. הבצק צריך להיות מעט דביק, וזה בסדר גמור.
5. שלב 5: נקמח מעט את הידיים וניצור מהבצק כדורים בגודל של כדור פינג פונג. נניח את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, תוך שמירה על מרווחים קטנים ביניהם. אם רוצים, אפשר לפזר מעל כל לחמנייה מעט שומשום או קצח לקישוט. זה יוסיף גם טעם וגם מראה יפה.
6. שלב 6: נכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ונאפה את הלחמניות במשך כ-15 עד 20 דקות, או עד שהן מזהיבות יפה. אני ממליצה לבדוק את הלחמניות אחרי 15 דקות, כי כל תנור מתנהג קצת אחרת. כשהלחמניות מוכנות, הן צריכות להיות זהובות מבחוץ ורכות מבפנים.
7. שלב 7: נוציא את הלחמניות מהתנור ונניח להן להתקרר מעט על רשת. זה הזמן המושלם להכין כוס תה או קפה ולהתכונן להנות מהלחמניות החמות והטריות שהכנו במו ידינו. אני מקווה שתיהנו מהלחמניות כמו שאנחנו נהנים מהן בבית. הן מושלמות עם חמאה, גבינה או כל ממרח שאתם אוהבים. בתיאבון!