1. תחילה, שוטפים את העדשים הכתומות היטב ומשרים אותן במים למשך 20 דקות. לאחר מכן, מסננים את העדשים ומעבירים אותן לסיר עם 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות עד שהעדשים רכות. מסננים ומניחים בצד להתקרר.
2. במחבת גדולה, מחממים כף שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד דקה.
3. מוסיפים למחבת את הגזר המגורד ומטגנים עוד כ-3 דקות. מוסיפים את העדשים המבושלות ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את קמח החומוס, הכמון, הכורכום, המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מחממים שמן במחבת נוספת. יוצרים מהתערובת לביבות קטנות ומטגנים אותן משני הצדדים עד שהן זהובות ופריכות.
6. מניחים את הלביבות על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן ומגישים חם.