1. תחילה, יש לחתוך את הטונה האדומה לקוביות קטנות בגודל של כ-1 ס"מ. חשוב להשתמש בסכין חדה כדי לשמור על מרקם הטונה.
2. בקערה גדולה, מערבבים את קוביות הטונה עם רוטב הסויה, שמן השומשום, המירין, חומץ האורז, הג'ינג'ר והשום. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים.
3. מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ, השומשום הקלוי והאבוקדו לקערה ומערבבים בעדינות כדי לא לפגוע במרקם האבוקדו.
4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה. מערבבים בעדינות.
5. מגישים את הטרטר בצלחות אישיות, ניתן לקשט בעוד קצת שומשום קלוי וכוסברה קצוצה מעל. מומלץ להגיש מיד כדי לשמור על טריות המנה.