1. תחילה, יש לוודא שהדג טרי ונקי מעצמות. חותכים את הדג לקוביות קטנות ומניחים בקערה גדולה.
2. מוסיפים לקערה את הבצל הסגול הקצוץ, הכוסברה, שמן הזית ומיץ הלימון. מערבבים בעדינות כדי לא לפגוע במרקם הדג.
3. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומוסיפים את האבוקדו הקצוץ. מערבבים בעדינות כדי לשמור על שלמות קוביות האבוקדו.
4. אם רוצים להוסיף חריפות, מוסיפים את הפלפל צ'ילי הקצוץ ומערבבים.
5. מוסיפים את רוטב הסויה והשומשום הקלוי, ומערבבים שוב בעדינות.
6. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 15 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
7. מגישים את הטרטר על צלחת שטוחה, ניתן לקשט בכוסברה נוספת ושומשום קלוי.