1. חותכים את העגבניות לפרוסות עבות ומניחים על תבנית אפייה. מזלפים מעל שמן זית, מלח ופלפל. קולים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 10 דקות או עד שהעגבניות מתרככות ומתחילות להשחים.
2. בזמן שהעגבניות בתנור, טורפים את הביצים בקערה עם מעט מלח ופלפל.
3. מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים את החמאה. כשהחמאה נמסה, יוצקים את הביצים למחבת ומבשלים עד שהחביתה מתחילה להתייצב.
4. מפזרים מעל החביתה את העגבניות הקלויות, עלי הבזיליקום וגבינת הפטה. מקפלים את החביתה לחצי ומבשלים עוד דקה-שתיים עד שהגבינה מתחילה להינמס.
5. מגישים חם עם לחם טרי או סלט ירוק.