1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. מניחים את פילה הדג בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
3. בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, השום הכתוש, המלח, הפלפל, הפפריקה ועשבי התיבול.
4. מורחים את התערובת על פילה הדג מכל הצדדים.
5. מפזרים את פרוסות הבצל מעל הדג.
6. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור במשך 20 דקות.
7. בינתיים, מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים את התרד. מטגנים קלות עד שהתרד מתרכך.
8. מוסיפים את נבטי החמניה למחבת וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
9. מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את נייר האלומיניום.
10. מפזרים את התרד ונבטי החמניה מעל הדג ואופים ללא כיסוי עוד 10 דקות.
11. מוציאים מהתנור ומגישים חם עם פרוסות לימון בצד.