1. חממו מחבת על אש בינונית והוסיפו כף שמן זית.
2. הוסיפו את העגבניות המיובשות למחבת וטגנו אותן קלות במשך כ-2 דקות עד שהן מתחילות להתרכך.
3. שבצו את הביצים בעדינות למחבת, אחת ליד השנייה, והנמיכו את האש.
4. פזרו מעט מלח ופלפל שחור על הביצים לפי הטעם.
5. כסו את המחבת ובשלו את הביצים במשך כ-5 דקות, או עד שהחלבון מתייצב והחלמון נשאר נוזלי.
6. בזמן שהביצים מתבשלות, חתכו את גבינת הפטה לקוביות קטנות.
7. לאחר שהביצים מוכנות, פזרו את קוביות הגבינה מעל הביצים והעגבניות המיובשות.
8. כסו את המחבת שוב למשך דקה נוספת כדי שהגבינה תתחמם מעט.
9. העבירו את הביצים לצלחת הגשה וקשטו בעלי בזיליקום טריים.
10. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המופלאים!