1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
2. מוסיפים את השום, הגזר והסלרי וממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים.
3. מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, התבלין האיטלקי, המלח והפלפל.
5. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות, עד שהעדשים רכות והרוטב מסמיך.
7. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
8. מגישים את הבולונז על הפסטה ומקשטים בעלי בזיליקום טריים אם רוצים.