1. בקערה בינונית, הניחו את החלמונים, חרדל הדיז'ון, מיץ התפוזים וגרידת התפוז. בעזרת מטרפה, ערבבו את המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. הוסיפו את חומץ התפוחים והמשיכו לערבב בעדינות.
3. התחילו להוסיף את שמן הזית בהדרגה, תוך כדי ערבוב מתמיד. חשוב להוסיף את השמן לאט כדי שהאיולי יתעבה בצורה נכונה. המשיכו לערבב עד שהרוטב מקבל מרקם קרמי ועשיר.
4. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם, וערבבו שוב.
5. העבירו את האיולי לכלי אטום ושמרו במקרר עד לשימוש. הרוטב ישמר טרי למשך כשבוע.