1. בקערה גדולה, מערבבים את חמאת השקדים והדבש עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
2. מוסיפים את חומץ התפוחים, חרדל דיז'ון ושום כתוש וממשיכים לערבב עד שהכל מתאחד.
3. מתחילים להוסיף את שמן הזית בהדרגה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מתחילה להסמיך ולקבל מרקם קרמי.
4. מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם ומערבבים היטב.
5. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אם רוצים טעם יותר מתוק, ניתן להוסיף עוד קצת דבש.
6. מעבירים את האיולי לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר עד לשימוש. מומלץ להשתמש תוך שבוע.