1. מבשלים את האורז: מחממים כף שמן זית בסיר בינוני, מוסיפים את האורז ומטגנים קלות. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-15 דקות עד שהאורז מוכן.
2. במחבת גדולה, מחממים כף שמן זית ומוסיפים את השום. מטגנים עד שהשום מתחיל להזהיב.
3. מוסיפים את הברוקולי למחבת ומבשלים כ-5 דקות עד שהוא מתרכך אך עדיין פריך.
4. מכינים את רוטב שמנת הקשיו: מסננים את הקשיו ומעבירים לבלנדר. מוסיפים 1/2 כוס מים, שמרי בירה, מלח, פלפל ומיץ לימון. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
5. מוסיפים את רוטב הקשיו למחבת עם הברוקולי ומערבבים היטב.
6. מגישים את האורז עם תערובת הברוקולי ורוטב הקשיו מעל.