1. מתחילים בשטיפת האורז המלא תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. מסננים היטב.
2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל שקוף ורך.
3. מוסיפים את האורז לסיר ומטגנים יחד עם הבצל למשך כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד.
4. מוסיפים את המים, המלח, הפלפל השחור, הקינמון, הכמון והכורכום. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
5. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה למשך 35 דקות, או עד שהאורז רך וכל המים נספגו.
6. בינתיים, במחבת קטנה, קולים את הצנוברים על אש נמוכה עד שהם מזהיבים. שומרים בצד.
7. כאשר האורז מוכן, מוסיפים את הצימוקים, המשמשים והצנוברים הקלויים. מערבבים בעדינות כדי לשלב את כל המרכיבים.
8. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 5 דקות נוספות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
9. לפני ההגשה, מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים חם.