1. קלפו את תפוחי האדמה וחתכו אותם לקוביות בגודל בינוני. שטפו את העדשים הכתומות היטב תחת מים זורמים.
2. קצצו את הבצל והשום, וגרדו את הגזרים.
3. חממו את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו את הבצל והשום וטגנו עד שהבצל שקוף וריחני.
4. הוסיפו את הגזרים המגורדים והמשיכו לטגן עוד כ-5 דקות.
5. הוסיפו את תפוחי האדמה והעדשים לסיר, ותבלו בכמון, פפריקה, מלח ופלפל. ערבבו היטב כדי שכל המרכיבים יתערבבו עם התבלינים.
6. הוסיפו את המים והביאו לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את האש ובשלו כ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה והעדשים רכים.
7. לפני ההגשה, פזרו מעל חופן פטרוזיליה קצוצה להוספת רעננות וצבע.