1. מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.
2. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים למשך דקה נוספת.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, החומוס, התרד, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים על חום בינוני-נמוך למשך כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט.
4. מפזרים את קוביות הגבינה הבולגרית מעל הרוטב, ומערבבים בעדינות כך שהגבינה תתחמם ותתמזג ברוטב.
5. יוצרים ארבעה שקעים ברוטב ומוסיפים לכל שקע ביצה. מכסים את המחבת ומבשלים עוד כ-5-7 דקות, עד שהביצים מתקשות לפי ההעדפה שלכם.
6. מכבים את האש ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.
בלחיצה על הכפתור "שנה מרכיב" תוכלו לשנות את המרכיב לבחירתכם. לדוגמה, תוכלו להחליף גבינה צהובה 28% בגבינה צהובה 9%, ולראות את הערך התזונתי מתעדכן במתכון באופן מיידי :)
מרכיב | משקל (גרם) | אנרגיה | חלבונים | שומנים | פחמימות |
---|---|---|---|---|---|
עגבניות מרוסקות שנה מרכיב | 400 | 100.0 | 4.8 | 0.8 | 15.6 |
חומוס מבושל שנה מרכיב | 200 | 124.0 | 9.8 | 2.4 | 20.2 |
גבינה בולגרית 5% שנה מרכיב | 150 | 205.5 | 25.5 | 7.5 | 12.0 |
ביצה שלמה טריה שנה מרכיב | 240 | 343.2 | 30.2 | 22.8 | 1.7 |
בצל טרי שנה מרכיב | 60 | 24.0 | 0.7 | 0.1 | 5.6 |
שמן זית שנה מרכיב | 10 | 82.8 | 0.0 | 9.2 | 0.0 |
פפריקה מתוקה בשמן שנה מרכיב | 5 | 20.1 | 0.6 | 1.5 | 0.8 |
כמון טחון שנה מרכיב | 5 | 18.8 | 0.9 | 1.1 | 2.2 |
מלח הארץ עדין שנה מרכיב | 5 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
פלפל שחור טחון שנה מרכיב | 2 | 5.1 | 0.2 | 0.1 | 1.3 |
סה"כ | 923.4 | 72.7 | 45.5 | 59.4 |
אנרגיה | חלבונים | שומנים | פחמימות |
---|---|---|---|
230.9 | 18.2 | 11.4 | 14.8 |