1. קלפו את הבננות וחתכו אותן לחצאים לאורך. הניחו בצד.
2. במחבת גדולה, חממו את החמאה על אש בינונית עד שהיא נמסה ומתחילה לבעבע.
3. הוסיפו את הסוכר החום למחבת וערבבו עד שהוא נמס ומתמזג עם החמאה ליצירת קרמל.
4. הוסיפו את הבננות למחבת ובשלו אותן בקרמל כ-2 דקות מכל צד, עד שהן מתרככות מעט.
5. הוסיפו את מיץ התפוזים, הקינמון והווניל למחבת וערבבו בעדינות.
6. בזהירות רבה, הוסיפו את הרום למחבת והטו אותה מעט כדי שהרום ייגע בלהבה ויתלקח. היזהרו מאוד בשלב זה!
7. הניחו ללהבה לדעוך מעצמה, והמשיכו לבשל עוד כדקה.
8. הגישו את הבננות החמות עם גלידת וניל בצד, ותיהנו מהשילוב המדהים של טעמים ומרקמים.