1. חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. שטפו את עגבניות השרי וחתכו אותן לחצאים.
3. פזרו את העגבניות בתבנית אפייה והוסיפו את שיני השום הקלופות.
4. זלפו מעל שמן זית וחומץ בלסמי, ופזרו מלח, פלפל וסוכר.
5. ערבבו היטב כך שכל העגבניות יהיו מצופות בתבלינים.
6. הכניסו לתנור ואפו במשך 30-40 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומשחימות קלות.
7. הוציאו מהתנור והעבירו את העגבניות והשום לבלנדר.
8. הוסיפו את עלי הבזיליקום וגבינת הפרמזן וטחנו עד לקבלת רוטב חלק.
9. תקנו תיבול לפי הצורך והגישו חם עם פסטה או כל מנה אחרת לבחירתכם.