1. תחילה, יש לקצוץ את פילה הדג לחתיכות קטנות מאוד. ניתן להשתמש במעבד מזון כדי להקל על התהליך.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הדג הקצוץ עם הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הביצה ופירורי הלחם. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הפפריקה המתוקה, רוטב הצ'יפוטלה, הכוסברה הקצוצה, מלח ופלפל. מערבבים שוב עד שכל המרכיבים מתאחדים.
4. מחממים שמן במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה.
5. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל הרצוי ומטגנים אותן בשמן החם עד שהן מזהיבות משני הצדדים, כ-3-4 דקות לכל צד.
6. מוציאים את הקציצות מהשמן ומניחים על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן.
7. מגישים חם עם רוטב צ'יפוטלה נוסף או סלסה טרייה בצד.