1. הכינו את הקפה הקר מראש, כדי שיהיה קר ומוכן לשימוש. ניתן להשתמש בקפה שהוכן במכונת אספרסו או בקפה פילטר חזק.
2. בקערה קטנה, ערבבו את חלב הקוקוס עם סוכר הקוקוס ותמצית הווניל עד שהסוכר נמס לחלוטין. הכניסו למקרר להתקררות.
3. במיקסר קוקטייל, מלאו חצי מהמיכל בקרח כתוש. הוסיפו את הקפה הקר, הרום וסירופ המייפל. נערו היטב עד שהמשקה קר ומעורבב היטב.
4. מזגו את הקוקטייל לכוסות גבוהות, והשאירו מקום לקצפת הקוקוס.
5. הוסיפו את קצפת הקוקוס מעל הקוקטייל בעזרת כף או שקית זילוף, כך שתיווצר שכבה יפה ומפנקת.
6. פזרו מעל פתיתי קוקוס קלויים לקישוט והגישו מיד עם קשית.