1. תחילה, חותכים את הפירות היבשים לחתיכות קטנות ומניחים בצד.
2. במחבת גדולה, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
3. מוסיפים את השום והג'ינג'ר וממשיכים לטגן עוד כדקה.
4. מוסיפים את הפירות היבשים למחבת ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את החומץ, הסוכר והתבלינים ומערבבים עד שהסוכר נמס.
6. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
7. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד שהצ'אטני מסמיך.
8. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
9. מסירים מהאש ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.