1. חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ושמנו תבנית אפייה בחמאה.
2. במחבת גדולה, חממו את שמן הזית על חום בינוני. הוסיפו את הבצל וטגנו עד שהוא מתחיל להזהיב.
3. הוסיפו את השום והמשיכו לטגן עוד דקה.
4. הוסיפו את הפטריות וטגנו עד שהן מפרישות נוזלים ומצטמצמות.
5. הוסיפו את הטימין והפטרוזיליה, תבלו במלח ופלפל וערבבו היטב. הורידו מהאש ותנו לתערובת להתקרר מעט.
6. בקערה גדולה, טרפו את הביצים, השמנת המתוקה והחלב עד לקבלת תערובת אחידה.
7. הוסיפו את הקמח לתערובת הביצים וערבבו עד שאין גושים.
8. הוסיפו את תערובת הפטריות לתערובת הביצים וערבבו בעדינות.
9. הוסיפו את גבינות המוצרלה, הפטה והפרמזן וערבבו בעדינות עד שהכל מתאחד.
10. שפכו את התערובת לתבנית המשומנת ואפו בתנור שחומם מראש למשך 45 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
11. הוציאו מהתנור ותנו לפשטידה להתקרר מעט לפני ההגשה.