
											1. לשים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר והמים בהדרגה ומערבלים עד שהבצק מתגבש. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עד שהבצק חלק וגמיש.
2. התפחה: מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במשך כ-35 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. עיצוב הפרעצלים: מחלקים את הבצק לכדורים שווים ומרדדים כל אחד לרצועה ארוכה באורך של כ-70 ס"מ. מקפלים כל רצועה לצורת פרעצל.
4. בישול: מרתיחים 2 ליטר מים עם 80 גרם סודה לשתייה. טובלים כל פרעצל במים למשך 20 שניות ומוציאים בעדינות.
5. אפייה: מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים את הפרעצלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מלח גס. אופים במשך כ-15-20 דקות עד שהפרעצלים מזהיבים.
בלחיצה על הכפתור "שנה מרכיב" תוכלו לשנות את המרכיב לבחירתכם. לדוגמה, תוכלו להחליף גבינה צהובה 28% בגבינה צהובה 9%, ולראות את הערך התזונתי מתעדכן במתכון באופן מיידי :)
| מרכיב | משקל (גרם) | אנרגיה | חלבונים | שומנים | פחמימות | 
|---|---|---|---|---|---|
| קמח לחם שנה מרכיב  | 500 | 1,735.0 | 55.0 | 5.0 | 367.5 | 
| סוכר חום כהה שנה מרכיב  | 25 | 97.0 | 0.0 | 0.0 | 24.3 | 
| חמאה שנה מרכיב  | 35 | 256.6 | 0.2 | 28.4 | 0.2 | 
| מלח הארץ עדין שנה מרכיב  | 10 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 
| שמרים יבשים שנה מרכיב  | 10 | 37.3 | 4.4 | 0.6 | 1.9 | 
| סה"כ | 2,125.9 | 59.5 | 33.9 | 393.8 | 
| אנרגיה | חלבונים | שומנים | פחמימות | 
|---|---|---|---|
| 425.2 | 11.9 | 6.8 | 78.8 |