1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ומניחים בצד.
2. בקערה גדולה מערבבים את גבינת הריקוטה, חצי מכמות הפרמזן, המוצרלה, הביצים, מלח ופלפל. ממלאים כל קונכייה בתערובת הגבינות.
3. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד שהם שקופים.
4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הסוכר והאורגנו. מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. יוצקים מעט מהרוטב לתחתית תבנית אפייה, מסדרים את הקונכיות הממולאות מעל, ויוצקים את שאר הרוטב מעל הקונכיות.
7. מפזרים את שארית הפרמזן מעל ואופים בתנור כ-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת והמאפה זהוב.
8. מקשטים בעלי בזיליקום טריים ומגישים חם.