1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.
2. במעבד מזון, טוחנים את עלי הבזיליקום, עלי הקייל, אגוזי הפקאן ושיני השום עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת הופכת לרוטב חלק.
4. מוסיפים את גבינת הפרמזן, מלח, פלפל ומיץ הלימון, ומערבבים היטב.
5. מערבבים את הפסטה המבושלת עם רוטב הפסטו עד שהפסטה מצופה היטב.
6. מגישים חם, ניתן לקשט בעוד גבינת פרמזן מגוררת ועלי בזיליקום טריים.