1. חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. חתכו את החצילים לקוביות והניחו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. זלפו מעל שמן זית, מלח ופלפל, וערבבו היטב.
3. אפו את החצילים בתנור כ-25 דקות, עד שהם רכים וזהובים.
4. בזמן שהחצילים בתנור, בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן וסננו.
5. במחבת גדולה, חממו כף שמן זית והוסיפו את השום הכתוש. טגנו קלות עד שהשום מתחיל להזהיב.
6. הוסיפו את החצילים הקלויים למחבת וערבבו.
7. הוסיפו את הפסטה המבושלת למחבת וערבבו היטב עם החצילים.
8. הוסיפו את גבינת הפטה המפוררת ועלי הבזיליקום, וערבבו בעדינות.
9. הגישו חם, עם צנוברים קלויים מעל אם רוצים.