1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בתבנית אפייה.
3. קולפים את שיני השום ומניחים בתבנית יחד עם העגבניות.
4. מזלפים שמן זית מעל העגבניות והשום, ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם.
5. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהעגבניות מתרככות והשום מזהיב.
6. בזמן שהעגבניות והשום בתנור, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה.
7. מסננים את הפסטה ושומרים כוס ממי הבישול.
8. מוציאים את העגבניות והשום מהתנור ומעבירים למחבת גדולה.
9. מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים היטב.
10. אם הפסטה נראית יבשה, מוסיפים מעט ממי הבישול ששמרנו.
11. מוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים ומערבבים.
12. מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל, אם רוצים.