1. מתחילים בבישול הפסטה: מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה, מוסיפים מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית.
3. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים עד שהן מתחילות להזהיב, אך לא לשרוף.
4. מוסיפים את הסרדינים למחבת ומבשלים כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומשחררים את טעמם.
5. מוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת ומערבבים כך שהפסטה תספוג את כל הטעמים.
7. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים שוב.
8. מפזרים מעל את פירורי הלחם הקלויים ומגישים חם.