1. בישול הפסטה: מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים לפי הוראות היצרן עד שהיא מגיעה למרקם אל דנטה. מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.
2. קליית השום: בינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את שיני השום הקלופות ומטגנים עד שהן מזהיבות ומשחימות קלות מכל הצדדים. זהירות לא לשרוף את השום כדי לא לקבל טעם מר.
3. הכנת הרוטב: בקערה גדולה, מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון, המלח והפלפל. מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה כדי לדלל את הרוטב למרקם קרמי ורך.
4. שילוב הפסטה והרוטב: מוסיפים את הפסטה המבושלת והרוטב לקערה עם הטחינה. מערבבים בעדינות עד שכל הפסטה מצופה ברוטב. מוסיפים את השום הקלוי ומערבבים שוב בעדינות.
5. הגשה: מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים מיד. אפשר להוסיף מעט שמן זית נוסף לטעם עשיר יותר.
בלחיצה על הכפתור "שנה מרכיב" תוכלו לשנות את המרכיב לבחירתכם. לדוגמה, תוכלו להחליף גבינה צהובה 28% בגבינה צהובה 9%, ולראות את הערך התזונתי מתעדכן במתכון באופן מיידי :)
מרכיב | משקל (גרם) | אנרגיה | חלבונים | שומנים | פחמימות |
---|---|---|---|---|---|
פסטה פנה שנה מרכיב | 400 | 1,416.0 | 44.0 | 4.4 | 296.0 |
טחינה גולמית שנה מרכיב | 100 | 675.0 | 24.0 | 59.0 | 7.0 |
שיני שום כבושים בחומץ שנה מרכיב | 10 | 11.3 | 0.7 | 0.0 | 2.1 |
שמן זית שנה מרכיב | 30 | 248.4 | 0.0 | 27.6 | 0.0 |
מלח הארץ עדין שנה מרכיב | 5 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 |
פלפל שחור טחון שנה מרכיב | 2 | 5.1 | 0.2 | 0.1 | 1.3 |
סה"כ | 2,355.8 | 68.9 | 91.1 | 306.4 |
אנרגיה | חלבונים | שומנים | פחמימות |
---|---|---|---|
588.9 | 17.2 | 22.8 | 76.6 |