1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים שמן זית במחבת גדולה ומוסיפים את השום הכתוש. מטגנים קלות עד שהשום מזהיב.
3. מוסיפים את הטונה (כולל השמן) ואת לבבות הארטישוק למחבת. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
4. מסננים את הפסטה המבושלת ומוסיפים אותה למחבת עם הטונה והארטישוק. מערבבים היטב.
5. מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים ומבשלים עוד 2-3 דקות.
6. מגישים חם ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.