1. בישול הבסיס: בסיר גדול, מחממים את שמן הזית על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן כדקה נוספת, עד שהשום מפיץ ניחוח משגע.
2. הכנת הרוטב: מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המים, הסוכר, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך והטעמים מתמזגים.
3. בישול הפסטה עם הטונה: מוסיפים את הפסטה לסיר יחד עם הרוטב (אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים כדי לוודא שהפסטה מכוסה בנוזלים). מבשלים כ-10-12 דקות, עד שהפסטה מגיעה למרקם אל דנטה. כשתי דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את הטונה המסוננת ומערבבים בעדינות.
4. הגשה: מתבלים בעוד מלח ופלפל לפי הטעם אם צריך. מגישים חם, ואם רוצים, מקשטים בעלי בזיליקום טריים או פטרוזיליה קצוצה.