1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.
3. מוסיפים את האפונה למחבת ומבשלים כ-5 דקות עד שהיא מתרככת.
4. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 2-3 דקות.
5. מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת ומערבבים היטב כך שהפסטה תספוג את כל הטעמים.
6. מוסיפים את מיץ הלימון, גרידת הלימון, עלי הנענע הקצוצים וגבינת הפרמזן. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים עוד 2 דקות.
8. מגישים חם ומקשטים בעוד עלי נענע וגבינת פרמזן מגוררת לפי הטעם.