1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.
2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
3. מוסיפים את השום והפלפל צ'ילי וממשיכים לטגן עוד דקה.
4. מוסיפים את הטופו ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.
5. מוסיפים את רסק העגבניות, הסויה והחומץ הבלסמי. מערבבים היטב ומבשלים עוד 5 דקות.
6. מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת ומערבבים עד שהפסטה מכוסה ברוטב.
7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים עם עלי בזיליקום טריים לקישוט.