1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא כמעט מוכנה, מסננים ומניחים בצד.
3. מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים ומבשלים במים רותחים למשך 3 דקות. מסננים ומניחים בצד.
4. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את השום עד שהוא מתחיל להזהיב.
5. מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה קלה. מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים עד שהיא נמסה.
6. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת והברוקולי, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
7. מעבירים את תערובת הפסטה לתבנית אפייה גדולה ומשטחים באופן שווה.
8. מפזרים מעל את גבינת המוצרלה, גבינת הצ'דר וגבינת הפרמזן.
9. מפזרים מעל את פירורי הלחם לאפקט קריספי.
10. אופים בתנור שחומם מראש למשך 25-30 דקות, עד שהגבינות נמסות והפירורים מזהיבים.
11. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.