1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. חותכים את החצילים לקוביות בגודל 2 ס"מ ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב כדי שהחצילים יהיו מצופים בשמן ותבלינים.
2. צולים את החצילים בתנור במשך 20 דקות, או עד שהם רכים וזהובים. בזמן שהחצילים בתנור, מבשלים את הפנה לפי הוראות היצרן עד שהם אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.
3. להכנת רוטב היוגורט שום, מערבבים בקערה את היוגורט, השום הכתוש, מיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את עלי הנענע הקצוצים ומערבבים היטב.
4. מערבבים את הפנה המבושלת עם החצילים הצלויים בקערה גדולה. מוסיפים את רוטב היוגורט שום ומערבבים בעדינות עד שהפסטה והחצילים מצופים היטב ברוטב.
5. מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת ומגישים חם. אפשר לקשט בעוד עלי נענע טריים אם רוצים.