1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב.
2. יוצרים גומה במרכז התערובת ומוסיפים את המים הפושרים ושמן הזית. לשים את הבצק עד שהוא חלק וגמיש, כ-10 דקות.
3. מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. מחממים את התנור ל-250 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית אפייה בתוכו להתחמם.
5. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים ומרדדים כל כדור לעובי של כ-1 ס"מ.
6. מערבבים את הזעתר עם שמן הזית הנוסף ומורחים על כל פיתה.
7. מניחים את הפיתות על תבנית האפייה החמה ואופים כ-5-7 דקות, עד שהפיתות תפוחות וזהובות.
8. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.