1. תחילה, חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. מפזרים מעט מלח על הפרוסות ומניחים בצד למשך 10 דקות כדי להוציא את המרירות.
2. מחממים את המנגל או מחבת פסים על חום גבוה. מייבשים את פרוסות החצילים עם נייר סופג ומורחים עליהן מעט שמן זית.
3. קולים את פרוסות החצילים על המנגל או המחבת עד שהן רכות ומשחימות משני הצדדים, כ-5-7 דקות לכל צד.
4. בזמן שהחצילים מתקררים מעט, מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים, מיץ הלימון, השום הכתוש, מלח ופלפל עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
5. פותחים את הפיתות ומורחים שכבה נדיבה של טחינה על כל פיתה.
6. מסדרים את פרוסות החצילים הקלויים בתוך הפיתות ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
7. מגישים את הפיתות עם חצילים וטחינה מיד, כשהן עדיין חמות וטריות.