1. בקערה גדולה, נערבב את קמח החומוס, המלח, אבקת האפייה, הכמון, הפפריקה והשום הגבישי. נוודא שהכל מתערבב היטב.
2. נוסיף את המים והשמן זית לתערובת היבשה ונערבב בעזרת כף עץ עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים.
3. נחמם מחבת טפלון על אש בינונית. נוודא שהמחבת חמה מספיק לפני שנשפוך את הבלילה.
4. נשפוך כמות של כ-1/4 כוס מהבלילה למחבת ונשטח בעדינות בעזרת גב הכף כדי ליצור צורת פיתה.
5. נטגן כל צד כ-2-3 דקות עד שהפיתה מזהיבה ומקבלת מרקם יציב.
6. נחזור על הפעולה עם שאר הבלילה עד שנקבל את כל הפיתות.
7. נגיש את הפיתות חמות עם מטבלים אהובים כמו חומוס, טחינה או סלט ירקות טרי.