1. מתחילים בחיתוך הפלפלים לרצועות דקות והבצל הסגול לחצאי טבעות. מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הפלפלים והבצל. מטגנים על אש בינונית עד שהירקות מתרככים ומתחילים להזהיב, כ-10 דקות.
2. מוסיפים למחבת את השום הכתוש, הפפריקה והזעתר, ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות עד שהשום מפיץ ריח נפלא.
3. מתבלים את פילי המוסר במלח ופלפל לפי הטעם. מחממים מחבת נוספת עם כף שמן זית ומניחים את הפילים על הצד של העור. מטגנים כ-4 דקות עד שהעור פריך וזהוב.
4. הופכים את הפילים וממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות מהצד השני. סוחטים מעל מיץ לימון ומסירים מהאש.
5. מסדרים את הפלפלים והבצל על צלחת הגשה ומניחים מעל את פילי המוסר. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.