1. תחילה, נחמם את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. נוסיף את הבצל הסגול ונאדה אותו עד שהוא מתחיל להתרכך ולהפוך לשקוף.
2. נוסיף את הפלפל האדום והצהוב ונמשיך לאדות עוד כ-5 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
3. נוסיף את הקישוא והשום הכתוש ונערבב היטב. נבשל עוד כ-3 דקות, עד שהקישוא מתרכך מעט.
4. נפזר את הרוזמרין הקצוץ מעל הירקות ונערבב.
5. נניח את פילה הלוקוס על הירקות במחבת, נמליח ונפלפל לפי הטעם. נבשל כ-5 דקות מכל צד, עד שהדג מתבשל היטב ומקבל צבע זהוב.
6. נסחט מעל הדג את מיץ הלימון ונפזר את הפטרוזיליה הקצוצה לקישוט.
7. נגיש את המנה חמה, עם לחם טרי או אורז לבן בצד.