1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף ורך.
3. מוסיפים את השום הכתוש והפלפל הצ'ילי וממשיכים לטגן עוד דקה.
4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, הסוכר, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את המים והחומץ הבלסמי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך.
6. בינתיים, מתבלים את פילה הלברק במלח ופלפל.
7. מחממים מחבת נוספת עם מעט שמן זית ומטגנים את פילה הלברק כ-3 דקות מכל צד עד שהם זהובים ומבושלים.
8. מעבירים את פילה הלברק לרוטב העגבניות החריף ומבשלים יחד עוד 5 דקות.
9. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.