1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. מנקים את העוף היטב ומייבשים אותו בנייר סופג.
3. מערבבים בקערה את שמן הזית, עשבי הפרובאנס, השום הכתוש, מיץ הלימון, מלח ופלפל ליצירת מרינדה.
4. מורחים את המרינדה על כל העוף, כולל מתחת לעור, כדי להבטיח שהטעמים ייספגו היטב.
5. מניחים את העוף בתבנית אפייה ומסדרים סביבו את הבצלים, הגזרים ותפוחי האדמה.
6. יוצקים את היין הלבן על הירקות והעוף.
7. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור למשך 60 דקות.
8. מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 30 דקות, או עד שהעוף מקבל צבע זהוב ופריך.
9. מוציאים מהתנור ונותנים לעוף לנוח כ-10 דקות לפני החיתוך וההגשה.