1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים את הבצלים הפרוסים. מטגנים את הבצלים עד שהם מתחילים להתרכך ולהשחים, כ-15 דקות.
3. מוסיפים למחבת את הדבש והחומץ הבלסמי, וממשיכים לטגן עד שהבצלים מקורמלים ומקבלים צבע חום עמוק, כ-10 דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
4. מערבבים בקערה את השום הכתוש, הפפריקה, המלח והפלפל. משפשפים את התערובת על כל העוף, כולל מתחת לעור.
5. מניחים את העוף בתבנית אפייה גדולה ומפזרים סביבו את הבצלים המקורמלים.
6. יוצקים את ציר העוף או המים לתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור למשך 60 דקות.
7. מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 30 דקות, או עד שהעוף שחום ועסיסי.
8. מוציאים מהתנור, מניחים לעוף לנוח כ-10 דקות לפני הפריסה וההגשה.