1. הכנת הבסיס: מערבבים את הביסקוויטים הטחונים עם החמאה המומסת עד שמתקבלת תערובת אחידה. מהדקים את התערובת לתחתית תבנית אפייה ומקררים במקרר.
2. הכנת המילוי: במיקסר, מערבלים את גבינת השמנת עם הסוכר עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, מערבלים אחרי כל הוספה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
3. הוספת המאצ'ה: מנפים את אבקת המאצ'ה והקמח לתוך תערובת הגבינה ומערבבים בעדינות עד שהתערובת הופכת לירוקה ואחידה.
4. אפייה: יוצקים את המילוי לתבנית האפייה עם הבסיס ומיישרים את התערובת. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 50-60 דקות, עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רכה במרכז.
5. קירור: מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ואז מקררים במקרר למשך כמה שעות לפני ההגשה.
בלחיצה על הכפתור "שנה מרכיב" תוכלו לשנות את המרכיב לבחירתכם. לדוגמה, תוכלו להחליף גבינה צהובה 28% בגבינה צהובה 9%, ולראות את הערך התזונתי מתעדכן במתכון באופן מיידי :)
מרכיב | משקל (גרם) | אנרגיה | חלבונים | שומנים | פחמימות |
---|---|---|---|---|---|
פתיבר קלאסי ביסקוויט שנה מרכיב | 200 | 924.0 | 16.0 | 28.0 | 152.0 |
חמאה שנה מרכיב | 100 | 733.0 | 0.5 | 81.0 | 0.5 |
גבינת שמנת 25% שנה מרכיב | 500 | 1,245.0 | 18.5 | 125.0 | 14.5 |
סוכר לבן שנה מרכיב | 200 | 800.0 | 0.0 | 0.0 | 200.0 |
ביצה שלמה טריה שנה מרכיב | 180 | 257.4 | 22.7 | 17.1 | 1.3 |
שמנת מתוקה 38% שנה מרכיב | 200 | 720.0 | 4.4 | 76.0 | 4.8 |
קמח לחם שנה מרכיב | 10 | 34.7 | 1.1 | 0.1 | 7.4 |
סה"כ | 4,714.1 | 63.2 | 327.2 | 380.4 |
אנרגיה | חלבונים | שומנים | פחמימות |
---|---|---|---|
589.3 | 7.9 | 40.9 | 47.6 |