1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הטחינה הגולמית עם הסוכר החום עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה.
4. מוסיפים את השקדים הטחונים, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
5. אם רוצים, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות.
6. יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים אותם על התבנית במרווחים.
7. משטחים מעט את הכדורים בעזרת כף.
8. אופים בתנור שחומם מראש כ-12-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
9. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר על רשת לפני ההגשה.