1. מתחילים בבישול הספגטי לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.
2. מחממים מחבת גדולה עם שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
3. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד דקה.
4. חותכים את פילה הסלמון לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת. מטגנים עד שהסלמון משנה צבעו לורוד בהיר.
5. מוסיפים את עגבניות השרי החצויות ומבשלים עוד כ-5 דקות.
6. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד שהאלכוהול מתאדה והרוטב מצטמצם מעט.
7. מוסיפים את הספגטי המבושל למחבת ומערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את הפסטה.
8. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים.
9. מגישים חם עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.