1. תחילה, נשטוף את השעועית הירוקה היטב ונחתוך את הקצוות. נבשל את השעועית במים רותחים עם מעט מלח למשך כ-5 דקות, עד שהיא מתרככת אך עדיין שומרת על פריכותה. לאחר מכן, נעביר את השעועית לקערת מים קרים לעצירת הבישול ונייבש היטב.
2. נחתוך את האבוקדו לקוביות בגודל בינוני ונעביר לקערה גדולה. נוסיף את השעועית הירוקה המוכנה.
3. נחתוך את הבצל הסגול והפלפל האדום לקוביות קטנות ונוסיף לקערה.
4. נוסיף את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצות, ונערבב בעדינות כדי לא לפגוע במרקם האבוקדו.
5. נכין את הרוטב: נערבב את שמן הזית עם מיץ הלימון, נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונשפוך על הסלט. נערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. נפזר מעל את גרעיני החמנייה הקלויים ונגיש מיד.